YILDIZ

Yildiz werkt al vanaf het begin bij Van Hulley, ondertussen is dat dus al meer dan 2 jaar. Eigenlijk vindt ze alles leuk aan haar werk bij Van Hulley, van het naaien tot het contact met de andere vrouwen en het volgen van een opleiding. Ze vertelt dat ze zich echt helemaal thuis voelt bij Van Hulley.  Oorspronkelijk komt Yildiz uit Turkije, ze woont nu al 16 jaar in Nederland. De eerste 8 jaar heeft ze in Den haag gewoont en nu woont ze dus al een hele tijd in Groningen. Het grootste verschil tussen Turkije Nederland vindt ze de vrijheid die je hebt. In Nederland voelt ze zich meer vrij en veilig. Ze zegt dat Nederland eigenlijk haar tweede thuis is geworden.

Verder vindt ze Groningen een rustige maar leuke stad. Soms vindt ze het iets te rustig, al helemaal vergeleken met haar vorige woonplaats Den Haag. Maar ze voelt zich hier wel veilig en op haar plek.

De opleiding die alle vrouwen volgen vindt ze heel leuk. Yildiz vertelt dat ze dit zo leuk vindt omdat ze steeds nieuwe dingen leert. Ze zegt over zichzelf dat ze heel leergierig is en er blij van wordt als ze nieuwe dingen leert. Ze vindt het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Wanneer we Yildiz vragen naar haar dromen vertelt ze dat ze heel graag meer nieuwe dingen wil blijven leren. Ook wil ze de Nederlandse taal zo goed mogelijk spreken, ze zegt dat ze zich dan zekerder zou voelen in Nederland. Daarnaast wil ze graag alle diploma’s halen die ze nodig heeft om op den duur een vaste baan ergens te krijgen.