Minister Bussemaker op bezoek bij Van Hulley

KRACHT on Tour zet zich in voor vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt

Groningen - 24 maart 2015

Aanstaande donderdag brengt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Jet Bussemaker een werkbezoek aan het naaiatelier van Van Hulley. Zij is in Groningen in het kader van KRACHT on Tour, een initiatief waarbij zij gedurende twee jaar lang zes regio's bezoekt om deals te sluiten die de financiële positie van vrouwen moeten verbeteren. 

Vrouwen met ambitie door werken en leren bij Van Hulley
Voorafgaand aan de ondertekening van deze afspraken met diverse partijen -waaronder Van Hulley, Jasmijn, Gemeente Groningen, Gasunie, NS, Alfa-college, Noorderpoort, Hanzehogeschool- spreekt zij met een aantal vrouwen die bij Van Hulley een werkervaringsplek hebben en daarnaast een opleiding volgen aan het Alfa-college.

"Het is bijzonder hoe de combinatie van werken en leren in de meeste vrouwen een grote ambitie heeft losgemaakt," aldus Jolijn Creutzberg, initiatiefnemer van Van Hulley."Aan ons nu de taak om een mooie vervolgplek te vinden." Dankzij de Gemeente Groningen kon er voor de begeleiding van de vrouwen iemand aangenomen worden, waardoor de stap naar een echte baan aanzienlijk dichterbij gekomen is. 

Een Van Hulley voor de minister?
Van Hulley, dat van je favoriete maar versleten overhemd een boxershort maakt, kan zich inmiddels verheugen met steeds meer landelijke bekendheid. Sociaal ondernemer Creutzberg is ervan overtuigd dat dit komt omdat Van Hulley precies past in deze tijd: sociaal in de productie, duurzaam door het hergebruik, en persoonlijk door het verhaal achter het product. "We hopen dat de minister aanstaande donderdag een 'vergeten' blousje meeneemt, zodat we die meteen kunnen omtoveren..."

''

meer info: www.vanhulley.nl, Jolijn Creutzberg, 06-22794609