HULYA

Hulya werkt vanaf het begin bij Van Hulley, dat is dus al twee jaar. Ze vindt het erg leuk om samen met haar collega’s te werken. Ze heeft altijd gezellige dagen als ze hier werkt en vertelt dat ze ook nog eens heel veel Nederlands heeft geleerd in de tijd dat ze hier werkt. Hulya woont nog niet heel erg lang in Nederland, ze vertelt dat ze hier nu bijna vijf jaar woont. Oorspronkelijk komt Hulya uit Turkije.

Als we Hulya vragen naar het grootste verschil tussen Turkije en Nederland, zegt ze dat het grootste verschil zit in de vrijheid. Hier in Nederland heb je volgens Hulya veel meer vrijheid, in Turkije mag niet alles en daar zijn ze veel strenger. Hulya verteld ons dat ze hierdoor in de tijd dat ze in Nederland woont veel zelfstandiger is geworden.
Hulya vindt Groningen een hele leuke stad om te wonen, ze vindt het erg gezellig met alle studenten. Ze is ook heel blij dat alles dichtbij haar huis is, zoals Van Hulley, de supermarkt en andere winkels.
Wanneer we Hulya vragen wat ze van de opleiding vindt die ze volgen volgt bij Van Hulley, vertelt ze ons dat ze deze erg goed vindt voor haar toekomst. Soms is het moeilijk, vooral rekenen is lastig, maar dat oefent ze daarom thuis.
 
Een droom van Hulya voor de toekomst is bij Van Hulley blijven werken, want ze vindt het erg leuk hier!