HENA

Hena werkt al vanaf het begin bij Van Hulley. Het leukste aan het werk hier vindt ze het Nederlands praten met alle vrouwen. Ze benadrukt dat ze het erg belangrijk vindt dat ze goed Nederlands leert. Daarnaast vindt ze het ook erg leuk om grapjes te maken

met de andere vrouwen.

Hena vertelt dat ze al 18 jaar in Nederland woont, ze woont al die tijd hier in Groningen in hetzelfde huis. Oorspronkelijk komt Hena uit Bangladesh. Een groot verschil dat ze noemt tussen Bangladesh en Nederland zijn de wegen. In Bangladesh heb je één grote weg voor al het verkeer, geen aparte fietspaden of autobanen. Hierdoor is het heel erg druk en chaotisch op straat.

Hena vindt Groningen erg rustig, rustiger dan bijvoorbeeld Den Haag of Amsterdam. Ze vindt dit fijn want ze houdt wel van een rustige omgeving.

Wanneer we Hena vragen naar de opleiding die de vrouwen volgen vertelt ze dat ze rekenen echt heel zwaar vindt. In haar thuisland hadden ze een hele andere manier van rekenen dus ze moet erg wennen aan de Nederlandse manier. Ze vindt de andere vakken ook moeilijk maar niet zo moeilijk als rekenen. Ze doet wel heel erg haar best en vindt het wel erg leuk om nieuwe dingen te leren.

Hena heeft niet per se een hele grote droom voor later, ze is op dit moment erg tevreden omdat naaien haar hobby is en ze dit nu ook als werk kan doen.