PERSBERICHT

Van Hulley goes........Davos

Groningse sociale onderneming runner-up in prestigieuze prijs World Economic Forum.

Groningen, januari 2016 - Het Groningse naaiatelier Van Hulley is tweede geworden bij de publieksprijs van The Circulars, een internationale prijs in het kader van de circulaire economie. Jolijn Creutzberg, oprichter van Van Hulley, reist op 19 januari af naar Davos voor de officiËle prijsuitreiking tijdens het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van zo'n 2500 wereldleiders uit het bedrijfsleven, de politiek, wetenschap en journalistiek.

 


Bekijk hier onze inzending! ^

'Ik ben er nog steeds een beetje beduusd van', aldus Creutzberg. 'Het is echt ongelofelijk hoe ver je met zo'n idee kan komen!'. Creutzberg startte drie jaar geleden in Groningen een naaiatelier waar vrouwen met grote afstand tot de arbeidsmarkt je favoriete maar versleten overhemd of bloesje omtoveren tot een boxershort. Het idee is daardoor een bijzondere combinatie van sociaal en duurzaam ondernemen met een persoonlijke touch.

The Circulars is een initiatief van het Forum van Young Global Leaders, opgezet in nauwe samenwerking met het World Economic Forum. Er zijn zeven verschillende categorieËn waar prijzen voor worden uitgereikt en ÉÉn overall publieksprijs. Van Hulley behoorde tot een van de elf genomineerden en bevond zich tussen een divers gezelschap van individuen en bedrijven die elk op hun manier iets moois deden op het gebied van circulaire economie. Oftewel: de economie waarin hergebruikt wordt, in de breedste zin van het woord.

Momenteel is het op het atelier een drukte van belang, want na de kerstvakantie zat de postbus behoorlijk vol met bestellingen. Om de beloofde vijf dagen levertijd te halen moet er flink doorgewerkt worden en daarnaast zijn er de verplichtingen van school. 'Met deze prijs zal het vast niet rustiger worden, vrees ik’ lacht Creutzberg. 'Maar dat zijn natuurlijk luxe problemen. In feite is het een bevestiging van de kracht van dit bijzondere concept. Van Hulley blijkt dus ook internationaal aantrekkingskracht te hebben. Kortom: ik ben nog lang niet klaar...!'

 


_____________
Voor meer informatie:
twitter @vanhulley
 
Jolijn Creutzberg, jolijn@vanhulley.nl, 06-22794609, 050-2606162